zaterdag 4 juni 2016

Dag 8 Epone-Loche

Hallo, Na een lekker ontbijt tussen de chinezen ,moesten de deze weer beginnen met een zware klim van 3 km van 7%. Daarna vloeiend en weer een zware klim. We passeerden een klein dorpje , waar er in een huis Vide maison alles 1€ was (ons May wou vanalles kopen). Vandaag heel de dag door de streek van de paarden gereden, stoeterijen en grote weiden met paarden. Ook paardenfokkerijen. Ook zeer grote roofvogels gezien. In Maintenon zijn we gestopt om het kasteel te bekijken, wat een mooie tuin met de resten van een groot aquaduct. Daar kwamen we terug Ursula tegen, de pelgrima van gisteren. Dan richting Chartres, waar we de eerste omleiding hadden wegens overstroming. Chartres bezocht met zijn grote kathedraal. Waar een priester een tekst schreef in ons boekje ipv een stempel. Dit bezoek leverde ons weer een grote klim 12%. Dan naast de rivier de Eure waar we een Gite tegenkwamen, de man was aan zijn Panhard van 1951 aan het sleutelen. Heel de dag droog gehouden , in de late namiddag 2 min de zon gezien , maar dat was het teken dat er misschien beterschap in zicht is. 90 km op onze teller. WEETJE VAN DE DAG:om de luiken te sluiten gebruikt men hier hamer en houten spieën (bij sommige oude huizen) Groetjes Jef en May

2 opmerkingen:

  1. Nog maar eens verschoten hoever jullie al zijn. We hopen dat jullie genieten van het landschap. Jullie komen nu aan La Brenne, een fantastisch natuurgebied met veel vennetjes. De moeite.
    Veel succes,

    Jef en Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie blijven grote afstanden rijden!
    Vandaag zondag = rustdag?
    Vraagje: kan ik ergens een plan bekijken met de route die jullie volgen, dus niet enkel de afgelegde km maar ook de volgende?

    BeantwoordenVerwijderen