donderdag 16 juni 2016

Dag 20. Gabat-st Jean lied de port

Hallo, de was was droog vanmorgen,na het ontbijt met droge kleding vertrokken. Voor terug op onze route te geraken was het weer heftig, zware klimmen. Vandaag al meer zwaardere klimmen gehad , zoals 9%. De route Wordt mooier en mooier. Je zou de hele dag foto's kunnen nemen. Hier in de streek veel schapen en geitenteelt, vandaar ook die lekkere kazen, en je hoort af en toe al dieren met een bel aan. Dit is ook de streek van de foie gras . Dan richting St palais waar we onze banden hebben laten oppompen, infokantoor,winkel, bakker en verder richting grens. Dan aangekomen in st Jean pied de port, hier hebben we echt veel wandelaars gezien, en velen die van hieruit vertrekken. Hier hebben we beslist om te stoppen wegens dreigende wolken boven de berg, en weinig slaapplaats in het vooruitzicht. Zodus hebben we morgen een aanloop naar de zware klim over de Pyreneeën. Dit is wel echt een toeristisch stadje. Vandaag ca 50 km. Gisteren klopte de info niet tot aan Spanje, hadden vrouw verkeerd begrepen waarschijnlijk. ANTWOORD VAN DE DAG: grote tassen dienen ervoor omdat Fransmannen hun broodjes in de koffie soppen , hebben we zelf ook meermaals gezien, en gevraagd. Morgenboek 3 Groetjes Jef en May

3 opmerkingen:

  1. Een vraagje, kunnen jullie even terug rijden naar Bordeaux en vragen naar een handtekening van Hazard, tis voor mijn petekind. Ge moet wel rap zijn want ze komen morgen misschien al terug naar huis.
    Veel succes in de Pyreneeën. Groetjes Jan G

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zijn 10 minuten geleden over de top, anders was het geen probleem geweest, maar 2x over de pyreneeën is wat veel

      Verwijderen
  2. Greet en Frans17 juni 2016 om 09:46

    Dag May en Jef
    Morgen zitten jullie al in het land van bestemming. Boekje 2 kan naar huis gestuurd worden en het Spaans woordenboek mag je bovenhalen.
    Vanaf nu zal het een heel stuk drukker op de route worden als we de verslagen van andere Santiagotrekkers die we gevolgd hebben mogen geloven!
    Veel succes verder !
    Groetjes vanuit de Varenvelden

    Greet en Frans

    BeantwoordenVerwijderen