woensdag 1 juni 2016

Dag 5. St qeuntin - Compiegne

Hallo, Vanmorgen nog st qeuntin bezocht en stempel gehaald , en met mist vertrokken via het jaagpad. Nadien gloeiende wegen tussen de velden, weeral met veel erwten (bij HAK zullen ze geen tekort hebben om de potjes te vullen), weinig verkeer, plezant om te fietsen. 'S middags koffie gedronken in een café in een klein dorpje, maar voor de tweede tas moesten we de eerste inleveren, wij denken geen tassen genoeg of bang van afwas (het was een man) Dan door een streek met veel maretakken in de bomen , het leek de Limburg wel. Nadien kwamen we in Noyen, zeer mooie stad, mooie gebouwen, kathedraal bezocht:sober maar heel mooi vanbinnen . Dit was al echt Frankrijk, de dorpen worden mooier en Franser , een plezier om erdoor te rijden, want overal kom je Marie tegen. In Noyon kwamen we toch wel onze duif tegen zeker! Was die toch de verkeerde richting uitgevlogen , hebben we ze terug naar huis gestuurd(ligt misschien wel aan de staking van het luchtverkeer in Frankrijk) Als je ze in Rijkevorsel ziet, meld het even. Dan zijn we aangekomen in Compiegne, 75 km gefietst. We zouden het nog vergeten te melden :Het was heel de dag droog tot 10 Min na aankomst. GOEDE DOEL VAN DE DAG:Wij hebben in de kathedraal van Noyon een kaarsje gaan branden voor ons en al onze sympathisanten, gelovigen en niet-gelovigen (het doet toch geen zeer) Slaapwel en tot morgen Jef en May

2 opmerkingen:

  1. Helaba,
    Zeg, jullie doen da goed hé! Volhouden maar en geniet er zeker van. Het is leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen. Wees voorzichtig !
    Roger & Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie gaan er nogal op los, ik heb mijn kaart van de vorige Compostela gangers terug in de keuken gehangen, zo kan ik de weg aanduiden en jullie beter volgen. Veel succes en hang aan die duif maar wat goed weer aan, dat kunnen we wel even gebruiken.

    Jef en Leen Verbraeken-Roelen

    BeantwoordenVerwijderen